Woonbemiddeling Nederland

Woonbemiddeling Nederland is actief op de woningmarkt op het gebied van huur, verhuur en beheer. Ook voor tijdelijk verhuren op basis van de leegstand wet. Woonbemiddeling Nederland is u graag van dienst bij de verhuur van uw woning!

1) Ik wil mijn woning tijdelijk verhuren, hoe gaat dat?

Moet u de woning binnen 6 maanden verkopen?
Zo ja, dan is kort verhuren de enige optie voor u. Het nadeel van korte verhuur is dat er geen goede contractsvormen zijn. Uiteraard kunnen we voor u op zoek naar een geschikte huurder voor korte periodes, bijvoorbeeld een huurder die voor werk tijdelijk in Nederland verblijft. Om u een goed advies te kunnen geven raden wij u aan te overleggen met één van onze verhuurmakelaars. Om een afspraak te maken kunt u bellen met 088-woonbemiddeling
 

U wilt uw woning binnen een jaar verkopen of u denkt dat uw woning pas over 9 – 12 maanden verkocht zal zijn.
Als u aan bovenstaande voldoet, is de leegstandswet de ideale optie voor u. Nadat u de woning bij ons heeft aangemeld kunt u via de leegstandswet namelijk een vergunning voor tijdelijke verhuur aanvragen bij de gemeente. Als u de vergunning heeft dan moet u de woning 6 maanden verhuren, waarna u een opzegtermijn heeft van minimaal 3 maanden. In dit geval kunt u dus als uw woning verkocht wordt, de oplevering 3 maanden in de toekomst plannen zodra u heeft opgezegd bij uw huurder.

U ziet uw woning als investering of belegging of u vindt het alleen belangrijk dat u uit de kosten bent.
Dan is de beste keuze om de woning voor minimaal 6 of 12 maanden te verhuren. In deze constructie kan de huurovereenkomst niet worden opgezegd omdat de woning verkocht is, de insteek is dan ook om de woning kostendekkend of met het oog op rendement te verhuren. Ondanks dat er geen rechtmatige reden is om de overeenkomst voortijdig te beëindigen, kunt u uiteraard altijd in overleg met uw huurder toch afspreken dat de huurder instemt met uw opzegging omdat de woning is verkocht, eventueel tegen een vergoeding. Gemiddeld blijven huurders ongeveer twee jaar in de huurwoning.